Besplatan skrining za aneurizmu trbušne aorte ove nedelje u Beogradu – Kako se prijaviti?

  • 28/11/2023
  • 0
Besplatni prevenetivni skrining pregledi aneurizme trbušne aorte (Foto ilustracija: Envato)

Besplatni preventivni pregledi aneurizme trbušne aorte ove nedelje se obavljaju u Beogradu, tačnije u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa i kliničkom centru Srbije. Organizacija besplatnih preventivnih pregleda deo je šire kampanje za unapređenje javnog zdravlja, koji podržava Ministarstvo zdravlja, sa ciljem ranog otkrivanja i prevencije komplikacija ovog ozbiljnog zdravstvenog problema.

Informacije o načinu zakazivanja pregleda

Skrining se obavlja od 8 do 15 časova, a zainteresovani mogu zakazati pregled svakodnevno od 13 do 18 časova pozivom na broj telefona 062/8308956.

Nakon skrininga provedenih u Kruševcu, Zaječaru i Novom Pazaru, gde je pregledano više od 1.000 građana i otkriveno 30 slučajeva aneurizme, jasno je da je ovakav vid preventivne medicine ključan za rano otkrivanje i efikasno lečenje ove potencijalno fatalne bolesti.

Važnost prevencije

S obzirom na značaj otkrivanja aneurizme trbušne aorte u ranoj fazi, skrining program u Beogradu pruža dragocenu priliku za građane da preduzmu važne korake u zaštiti i unapređenju svog zdravlja.

Ovaj besplatni skrining nije samo važan za pojedince koji pripadaju rizičnim grupama, već i za jačanje opšteg zdravlja zajednice. Stoga, pozivamo sve Beograđane koji zadovoljavaju kriterijume za skrining da iskoriste ovu priliku i doprinesu svom, ali i zdravlju celokupne zajednice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *