Novo istraživanje ukazuje na to da je vreme doručka za dijabetičare esencijalno u boljoj kontroli ove bolesti i da može igrati ključnu ulogu u prevenciji dijabetesa tipa...
Sa gotovo 18 miliona smrtnih slučajeva u 2019. godini, kardiovaskularne bolesti su postale vodeći uzrok smrti na globalnom nivou. Ali, šta ako bi rešenje za ovaj globalni...
Svako od nas je barem jednom pokušao da se oslobodi viška kilograma. Ali, šta je efikasnije – periodično gladovanje ili brojanje kalorija? Ovo je pitanje koje je...
Prema novim istraživanjima, konzumacija omega-3 masnih kiselina, posebno alfa-linolenske kiseline (ALA), može pomoći u usporavanju progresije bolesti kod pacijenata sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS), poznatijom kao Lu...
Da li ste znali da promena načina života i prelazak na biljnu ishranu, odnosno ishranu bogatu biljnim namirnicama može dovesti do remisije dijabetesa tipa 2? Ova tvrdnja,...
Da li ste ikada razmišljali o tome kako vaša ishrana utiče ne samo na vaše zdravlje, već i na zdravlje naše planete? Nakon pet godina temeljnog istraživanja,...
U potrazi za dobrim zdravljem, da li odgovor leži ne samo u tome šta jedemo, već kada i koliko često jedemo? Ovaj tekst nastoji da istraži nova...
Nova studija sugeriše da med — posebno monoflorni, sirov med — može biti zdravija zamena za šećer koji se već konzumira, umesto dodatnog zaslađivača koji se dodaje...
Nova studija otkriva da bademi, tačnije konzumiranje 56 grama dnevno – što je ekvivalent otprilike 46 badema – može poboljšati zdravlje creva promovisanjem nivoa butirata. U ovom...
Da li suve šljive pospešuju zdravlje kostiju? Nova nasumična kontrolisana studija otkriva da jedenje 5-6 suvih šljiva dnevno može da očuva koštanu masu i gustinu, zaustavljajući razvoj...