Nova studija sugeriše da med — posebno monoflorni, sirov med — može biti zdravija zamena za šećer koji se već konzumira, umesto dodatnog zaslađivača koji se dodaje...
Nova studija otkriva da bademi, tačnije konzumiranje 56 grama dnevno – što je ekvivalent otprilike 46 badema – može poboljšati zdravlje creva promovisanjem nivoa butirata. U ovom...
Da li suve šljive pospešuju zdravlje kostiju? Nova nasumična kontrolisana studija otkriva da jedenje 5-6 suvih šljiva dnevno može da očuva koštanu masu i gustinu, zaustavljajući razvoj...
Dok je trening snage važan za izgradnju mišića, isto tako je i konzumiranje prave količine proteina. Bilo je kontinuiranih istraživanja i kontroverzi o tome koliko je proteina...
Nova studija otkriva da zadovoljavanje naših dnevnih energetskih potreba kroz tri relativno slična obroka može biti najbolji način da se izbegne kognitivni pad. Drugim rečima balansiran obrok...
Istraživanje velikih razmera pokazalo je da oni koji piju crni čaj, bar dve ili više šoljica dnevno imaju smanjen rizik od smrtnosti, čak i kada se uzimaju...
Biljna dijeta nastavlja da raste u popularnosti zbog svojih brojnih zdravstvenih koristi, uključujući manji rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa tipa 2. Međutim, nisu sve biljne dijete...
Kora od banane može biti jestiva i bogat je izvor dijetalnih vlakana, vitamina, antioksidanata i proteina. U ovom članku možete da pročitate: Kora od banane kao hranjiva...
Mnogi od nas su možda čuli da ako se jedu manji a češći obroci na dnevnoj bazi. može pomoći u poboljšanju metabolizma i postizanju optimalnog zdravlja. Međutim,...
Orasi su dobar izvor zdravih masti, proteina i vlakana. Samim tim orahovača može poboljšati zdravlje srca i kostiju i pomoći u kontroli težine, ali i između ostalih...