Ishrana bez glutena je jedini način da osobe obolele od celijakije, ili one sa intolerancijom na gluten, mogu normalno da žive, bez bojazni za svoje zdravlje. Priprema...
Tofu sir je prirodan bez glutena i sa malo kalorija. Ne sadrži holesterol i odličan je izvor gvožđa i kalcijuma. U ovom članku možete da pročitate: Šta...
Tokom nedavnog simpozijuma na temu koji su zdravstveni benefiti čaja istraživači iz celog sveta su podelili dokaze koji sugerišu da konzumacija čaja, između ostalog, može smanjiti rizik...
Često se govori da je doručak najvažniji obrok u danu, ali da li je preskakanje ovog jutarnjeg obroka zaista štetno za zdravlje? Novija istraživanja sugerišu da ovo...
Celijakija je ozbiljna autoimunska bolest koja se javlja kod genetski predisponiranih osoba, kod kojih konzumiranje glutena (protein koji se nalazi u pšenici, raži i ječmu), dovodi do...
Istraživači su ispitivali da li avokado smanjuje rizik od srčanih bolesti. Otkrili su da je konzumiranje dve ili više porcija avokada nedeljno povezano sa 16% manje kardiovaskularnih...
Novo istraživanje sugeriše da bi zelena mediteranska dijeta – koja izbegava sve meso i daje ekstra zelenilo – mogla biti još bolja za ljudsko zdravlje od klasične...
Crno vino sadrži moćne antioksidante, a mnogi izvori tvrde da njegovo konzumiranje ima zdravstvene prednosti. Šta kaže istraživanje? U ovom članku možete da pročitate: Zdravstveni benefiti koje...
Istraživači su proučavali zdravstvene efekte koje pruža nordijska dijeta koristeći metaboličku analizu. Otkrili su da ishrana pozitivno utiče na metabolizam glukoze, holesterol i kardiometabolički rizik. U ovom...
Gotovo svakodnevna borba sa kilogramima jedno je od najvećih opterećenja za čoveka, ali srećom, postoje efikasni prirodni načini za mršavljenje. U ovom članku možete da pročitate: Zdrave...